7 studentpresenter som passar början av vuxenlivet

Efterstudenten börjar allvaret. Då är det slutlatat i skolbänken och dags att kastas ur i vuxenlivet. Och det är just det som du som ska köpa en studentpresent behöver ha i åtanke. En bra studentpresent är användbar, men samtidigt lite lyxig. En sak som studenten själv kanske inte har råd med eller har lust att spendera pengar på. Här har vi listat en lång rad studenpresenter som vi själva gärna sett på vårt presentbord när vi stod där med studentmössan på huvudet.
#1

Catan - Settlers of Catan (Svensk)

Settlers från Catan är ett av de mest hyllade brädspelen som släppts under de senaste åren. Det är lätt att plocka fram och lära sig, men djupet och måttet av strategi som krävs för att vinna gör att man vill spela om och om igen för att slipa sina taktier. Perfekt för 3-4 spelare och passar såväl vuxna och lite äldre barn. Settlers från Catan är ett måste i brädspelssamlingen!

299:-

#1

Köksmaskin 4,8L Röd

Med en köksmaskin får man två extra armar i köket, både bokstavligt och bildligt talat. Köksmaskinen kan hjälpa till med mängder av enformiga uppgifter - som att knåda deg, blanda färs eller vispa en redning. Eftersom köksmaskiner ofta är stora och ser otympliga ut kan den som får en köksmaskin i present få något av en chock. Ska den verkligen in i köket? Då är det himla tur att det är en SMEG du köpt, som med sin retrodesign och klara färger både sticker ut och smälter in i ett välordnat kök.

4 995:-

#1

Wella Professional Contura HS 61 Trimmer

En bra trimmer är ett måste för alla killar som gått igenom puberteten. Wella Professional Contura HS 61 är en laddbar, tyst och effektiv trimmer med justerbart rakhuvud. Raklängden är mellan från 6mm ner till 0,1mm, vilket innebär att den både kan användas för att raka huvud, trimma skägget och snygga till runt mer privata delar. En utmärkt present till pojkvännen eller kompisen med björnpälstendenser.

1 475:-

#1

Bean Boozled Jelly Beans

Rysk roulette fast med godis. Så kan man väl närmast beskriva Bean Boozled. Man snurrar hjulet, tar en Jelly bean och har man tur får man en som smakar riktigt gott. Men har man otur - ja då får man en spya, snorkråka eller ett ruttet ägg.

149:-

#1

HAPPY SiNKS Magnetisk Disktrasehållare

En snygg disktrasehållare är kanske inte det första man prioriterar i sitt kök. Men att köpa en till någon annan är en annan femma. Den här snygga, praktiska och enkla disktrasehållaren från HAPPY SiNKS gör att en så o-lyxig detalj som disktrasan kan tillåtals få en lite mer framträdande roll i köket.

499:-

#1

Outlust® Pop-up-tält

Okej - ett pop-up-tält kan såklart inte ersätta ett högkvalitativt supertält, med stag och förstärkt yttertält. Å andra sidan väger ett pop-up-tält en bråkdel av vad ett "vanligt" tält väger och tiden det tar att sätta upp det går inte att jämföras. En lysande present till någon som gärna tar enklare turer under sommaren, är festivalbesökare eller som tycker det räcker gott att tälta i trädgården då och då.

899:-

#1

Intex Challenger Uppblåsbar Kajak

Frihet är att paddla kajak. Motsatsen är att tvingas hyra båtplats, släpa båten upp och ner ur vattnet och skjutsa runt med kajaken på biltaket. En uppblåsbar kajak ger dig bara fördelarna. Den tar liten plats, väger nästan ingenting och du blåser enkelt upp den precis innan du hoppar ner i vattnet. En perfekt present för naturälskaren som inte nödvändigtvis behöver gå all in.

1 195:-

Andra produkter du kanske gillar

AnySharp Editions - knivslipare med PowerGrip

Slöa knivar är farligare än vassa. Slöa knivar kräver att man behöver ta i när man skär - och risken att tomaten man står och gnider kniven mot studsar iväg och skickar knivbladet rätt ner i ens egna tumme är överhängande. Så ska det inte vara. En vass kniv ska skära som en... kniv i varmt smör. Typ. Därför behöver man slipa sina knivar ofta. AnySharps knivslipare med Powergrip är inte bara väldigt effektiv, den är dessutom riktigt snygg så den kan stå framme på en hylla och påminna om att det snart är dags att vässa köksklingan.

151:-

Ugears 3D-pussel i trä - Cabriolet

Här har vi något av en drömpresent till den bilintresserade ingenjören. Ett 3D-pussel i form av en gammal muskelbil från 50-talet på 739 bitar. När pusslet är färdigbyggt går bilen dessutom att dra upp och man kan betrakta hur den åttacylindriga motorn arbetar.

699:-

Grillförkläde med Ölbälte

På sommaren ska det grillas. På vintern med för den delen, men det är en annan historia. Kocken som står vid grillen behöver hur som helst hålla sig kall - och behöver naturligtvis ha snabb tillgång till förfriskning. Ett grillförkläde med tillhörande ölbälte är alla grillfantasters dröm.

199:-

Doftgran Enhörning - jordgubb

Det finns få dofter som är så njutbara som doften av ny bil. Tyvärr håller doften inte i sig särskilt länge och är det en begagnad bil du åker i har lukten sedan länge gått upp i rök. Såklart kan du städa, vädra och putsa - men det kommer ändå inte bli detsamma. Därför är det lika bra att bara dra av plåstret och köpa en Wunderbaum. Och varför då inte i formen av en jordgubbsdoftande enhörning?

49:-

Harry Potter Dumbledores Bägare Replika

Det här, det är nörd-lycka på toppnivå. En replika av Dumbledores bägare som mäter hela 27 cm. En magisk inredningsdetalj och en perfekt present till Harry Potter-älskaren.

1 079:-

ESDDI Softbox

20 x 28 tum ljusfönster gjorda av professionellt reflekterande silverfilm med 5070 vit skärm i nylon mjukgör det hårda ljuset och eliminerar objektskuggor. Öppning i ett stycke och vikning, lätt att använda och förvara

597:-

Leonardo da Vinci Trämodeller

För att veta var vi är på väg måste vi först förstå vår historia. För en ingenjör kan det handla om att betrakta de gamla mästarna för att själv kunna förverkliga nästa stora uppfinning. Här har vi små trämodeller av några av den största mästarens egna uppfinningar: Leonardo da Vinci kan väl betraktas som urfadern av modern ingenjörskonst. Om en ingenjör inte går igång på en sån här present, kanske hen ska byta yrkesbana?

239:-

Wella Professional Contura HS 61 Trimmer

En bra trimmer är ett måste för alla killar som gått igenom puberteten. Wella Professional Contura HS 61 är en laddbar, tyst och effektiv trimmer med justerbart rakhuvud. Raklängden är mellan från 6mm ner till 0,1mm, vilket innebär att den både kan användas för att raka huvud, trimma skägget och snygga till runt mer privata delar. En utmärkt present till pojkvännen eller kompisen med björnpälstendenser.

1 475:-

Odla din egen bonsai

Att odla och trimma bonsaiträd är en tusenårig japansk konstform, som lär utövaren om tålamod och kreativitet. Det här settet innehåller fyra paket blandade fröer, fem kokosskal att plantera i och såklart en manual. Ett bonsai-kit är en perfekt present till någon som inte kan få nog av att odla, eller som behöver bejaka sin tålmodiga sida.

199:-

24K Guldros

Om guld och rosor är symboler för kärlek måste en ros pläterad med 24K guld vara den ultimata kärleksgåvan! Guldrosen kommer i en vacker låda på en bädd av svart satintyg. Livet ska vara som en dans på guldrosor!

499:-

Bean Boozled Jelly Beans

Rysk roulette fast med godis. Så kan man väl närmast beskriva Bean Boozled. Man snurrar hjulet, tar en Jelly bean och har man tur får man en som smakar riktigt gott. Men har man otur - ja då får man en spya, snorkråka eller ett ruttet ägg.

149:-

Tile Slim bluetooth-tracker

Nycklar, mobil, plånbok. Plånbok.. var tusan ligger plånboken? I skrivande stund är det vår-vinter-vår och det går inte en dag utan att jag byter jacka. Att försöka komma ihåg vilken jacka plånboken ligger i innan jag går ut är omöjligt. Då kommer Tile Slim och räddar dagen. En enkel Bluetooth-spårare i form av ett bankkort, som man spårar med hjälp av sin mobil. Kortet tjuter så att man enkelt hittar den om den är i närheten. Men om det är mobilen som fattas då? Inga problem. Tvåvägskopplingen gör att du med hjälp av kortet även kan spåra din mobil.

329:-

Volkswagen Campingtält

Det här kan nog vara en av de bästa presenterna du kan köpa någonsin till någon. Ett löjligt snygga campingtält format som en hederlig folkabuss. Volksvagens campingtält är officiellt licensierat av Volkswagen och är en fullskalig kopia av en 1065 års VW Camper. Man får plats 4 personer, man kan stå raklång i det och det är enkelt att montera upp och ner. Ett tips till den som tältar med Volkswagen campingtält: håll det rent och snyggt på insidan, för det lär vara både en och två grannar på campingområdet som vill ta sig en titt inuti.

2 995:-

Borat Mankini

En mankini är väl tramspresenternas tramspresent? Men å andra sidan är den ju det av en anledning. Borat är ju återigen på tapeten så varför inte hylla både en av Kazakstans mest kända journalister, samtidigt som du köper en kul present till någon du gärna ser visar lite mer hud på badstranden.

119:-

Polaroid Hi-Print Fotoskrivare

Släpp loss kreativiteten med trådlösa fotoskrivaren Polaroid Hi-Print! Skriv ut bilder direkt från din telefon, fotoutskrifterna blir 5,4 x 8,6 cm med en självhäftande baksida, och skrivaren använder en smart allt-i-ett-lösning med fotopapper och färgpatroner i samma kassett.

995:-

baKblade Ryggskrapa - 2.0

Mängden produkter för att tukta kroppshår tycks vara oändlig, men den baKblade är den första som faktiskt ta rygghår på allvar. Rakhyveln är speciellt utformad för att enkelt komma åt ovälkommen hårväxt på rygg och axlar, vilket många män kan vittna om kan behövas med åren. bakBlade 2 är en perfekt gåva till en man i din närhet som kämpar med att hålla hårväxten i schack.

368:-

Harry Potter Tofflor Hogwarts Express

Om du planerar att kliva ombord på det berömda Hogwarts Express tåget kan det vara på sin plats att bära ett par matchande tofflor på fötterna. Resan är ju ganska lång och då gäller det att fötterna får lite mjuk kärlek.   Information om Harry Potter Tofflor Hogwarts Express Officiellt licensierad produkt Medium = 38-41 Large = 41-45

134:-

KitchPro® Marinadspruta

När du marinerar kött ska det ligga länge, så att marinaden tränger in ordentligt. Ju större köttbit desto längre tid. Men ibland finns inte tiden. Det är då en marinadspruta kommer väl till pass. Kanske onödigt lyx, men kanske också precis vad en kock önskar sig i present.

179:-

Jerrycan Drinkbar

Visst, man ska ta det försiktigt med alkoholen när man är i skogen. Men en liten stänkare efter maten kanske man ändå kan unna sig? Den här snygga portabla drinkbaren smälter enkelt in bland campingutrustningen och rymmer en 75 cl flaska, ett antal småburkar och två dricksglas som medföljer. En kul present, som naturligtvis blir lite extra kul om du köper den där 75 cl flaskan redan i förväg.

1 495:-

Culley's Brutallity Hot Sauce Limited Edition

Ibland vill man bara att käften ska stå i brand, och då vänder man sig till den brutalaste såsen på markaden: Culley's Brutallity Hot Sauce som är så stark att Guds änglar gråter och målarfärg rasar från väggarna. Eftersom upplagan är mycket begränsad kommer flaskan i en snygg presentförpackning tillsammans med en guldig och fasansfull dödskallesked!

699:-

Skärsäker Kökshandske

Min största skräck i köket är inte att skära mig på en kniv. Nej, jag räds smärtan som uppstår när man river parmsesan och försöker få till den sista biten, men sätter knogarna i rivjärnet. Den här skärsäkra handsken skyddar både mot slintande knivar och illvilliga rivjärn.

139:-

Svävande Jordglob

Vi bor på en fantastisk planet, som bebos av fantastiskt uppfinningsrika personer som hittar på fantastiska prylar. Som den här: en svävande, roterande jordgloob! Med hjälp av elektromagnet roterar jordgloben i samma takt som planeten vi bor på och den ger ifrån sig ett starkt LED-ljus. En present som passar lysande på skrivbordet eller fönsterkarmen.

995:-

Selfie-lampa med Mobilstativ

Låt inte dåligt ljus hindra dig från att göra succé i sociala medier! Med en rund selfie-lampa på mobilstativ lyser du upp tillvaron och skapar det perfekta ljuset för dina livestreams och selfies!

299:-

Outlust® Pop-up-tält

Okej - ett pop-up-tält kan såklart inte ersätta ett högkvalitativt supertält, med stag och förstärkt yttertält. Å andra sidan väger ett pop-up-tält en bråkdel av vad ett "vanligt" tält väger och tiden det tar att sätta upp det går inte att jämföras. En lysande present till någon som gärna tar enklare turer under sommaren, är festivalbesökare eller som tycker det räcker gott att tälta i trädgården då och då.

899:-

Powerball Handledstränare

Att ge en handelstränade till sin lillebror kanske inte är så smart. Kraften i hans tusen nålar kommer kanske bli dig övermäktig. Men samtidigt är det ett bra redskap för att förebygga förslitningsskadorna som uppstår vid för mycket tid framför datorn. Och vill du att han ska ha armarna i behåll när du behöver flytthjälp kan det vara en väl värd investering. Men powerballen är inte bara ett rehabredskap. Den har även en inbyggd räknade som räknar hur stark rotation den inre sektionen har, vilket gör det till ett utmärkt sätt för dig att bevisa att du fortfarande är lillebrorsan fysiskt övermäktig.

179:-

The Hobbit - The One Ring

En ring att sämja dem, en ring att främja dem, bla bla bla. Om din lillebror är en riktig nörd kan han säkert resten. Oavsett vilket, så är den här replikan av Härskarringen en utmärkt present. Det är en officiellt licenserad produkt som levereras med en halskedja, så att bäraren kan ha den innanför tunikan utan att riskera att bli avslöjad av mörkrets hantlangare.

224:-

Djungelboken barnservis - 6 delar

Barn har inte det bästa bordsskick alla gånger, och att lära sig äta med sked istället för med händerna kommer inte direkt som en självklarhet för alla ungar. Något som underlättar är om besticken och tallrikarna har snygga mönster eller är spännande att äta med. Den här fina servisen med motiv från Djungelboken har just det, och är en perfekt present att ge till någon som snart ska få uppleva föräldraskapet för första gången.

739:-

Personaliserad Marabou Hjärtan Chokladask

Ge bort en unik gåva till någon som betyder mycket för dig! Du väljer själv vad som ska stå på den personaliserade chokladasken till nougatfyllda favoriten Marabou Hjärtan, och detta blir en alldeles speciell chokladpresent till någon du tycker om!

159:-

Kaffepanna Shiny

En kaffetermos eller kaffepanna är ett måste i ett sofistikerat hem. Och är inte hemmet sofistikerat från början kommer den här oerhört snygga kaffepannan från Bloomingville göra hemmet sofistikerat. (reds. anm. jag kommer nog själv att köpa den här ganska omgående - jag har nämligen en i min direkta närhet som länge pratat om att vi behöver en kaffepanna till vårt gemensamma hem..)

1 199:-

Lil Davinci teckningsram

Lil Davinci teckningsram är en utmärkt present till barn som tar sin konst på allvar. Ramen rymmer upp till 50 teckningar i A4-format. Tanken är att du byter ut teckningar allt eftersom ditt barn gör nya, och på så vis får du både visa upp de fina teckningarna och arkivera äldre teckningar. Att bläddra igenom teckningarna om tio år kommer bli en nostalgitripp!

399:-

Portabel Hängmatta

Det är inte i alla trädgårdar det finns möjlighet att spänna upp en hängmatta. Men alla trädgårdar med självaktning ska såklart ha en hängmatta. Den här smarta ihopfällbara hängmattan ställer man enkelt fram och fäller lika enkelt ihop när man är klar. Det bästa av allt är att med en flyttbar hängmatta kan man kan följa efter solen (eller skuggan) - och behöver därför aldrig försöka tajma in solläget när det är dags att ta en liten middagslur.

895:-

Ray Gun Nästrimmer

Ju äldre man blir, desto mer överraskar kroppen med nya påhittiga platser där det kan börja växa hår. Näsan och öronen är speciellt utsatta, framförallt på män som passerar 40, men att börja använda näshårstrimmer kan vara en hugg mot självförtroendet. Men med den här fräcka laserpistols-nästrimmern går det åtminstone att delvis lura sig att det är coolt med näshår.

159:-

KitchPro® Pizzaugn

Gör din egen pizza, eller grädda en fryst snabbt och smidigt i vår KitchPro Pizzaugn! Ugnen har keramisk baksten och dubbla värmeelement – din pizza blir perfekt tillagad och får en härligt knaprig botten på cirka 10 minuter!

999:-

Manfrotto MTPIXI-B Mini Tripod

Manfrotto PIXI har en minimal italiensk och är tillverkad av rostfritt stål och adapto för en högkvalitativ finish. Med en solid konstruktion har du en säker bas för alla fotograferingssituationer medan gummifötter garanterar ett stabilt och glidfritt underlag på alla ytor. Tack vare den universella ¼ tum skruvgängen och utmärkt stabilitet kan du använda PIXI med många olika digitala enheter, som väger upp till 1 kg.

211:-

Fortnite Monopol Spel

Digitalt blir analogt när det klassiska brädspelet Monopol dyker upp i en Fortnite-version! Spelet har nya spelmoment där du ska bygga murar och försöka att inte träffas av motståndarnas skott – och precis som vanligt i Fortnite handlar det om att hålla sig vid liv längst för att vinna!

399:-

Mikrofonarmstativ med popfilter

Kraftig konstruktion: T20 är tillverkad av hållbart stål för enastående bärförmåga. Max belastning: 4 lbs/1,8 kg.

432:-

Kindle Paperwhite - 32 GB – Svart

Det finns faktisk människor som fortfarande tycker om att läsa böcker (jag själv inkluderad, reds. anm.) - men faktum är att böcker är ganska dyrt och inte minst platskrävande. Med en läsplatta har man en hel bokhylla i fickan och nya böcker kan köpas eller laddas ner med bara ett par klick. Kindle är Amazons egna läsplatta och i mångas tycke den absolut bästa på marknaden. Den är direkt kopplad till Amazons enorma bibliotek av böcker, så att hitta något man vill läsa är gjort på ett kick. En måstepryl för läsälskaren (ja, jag har en själv och älskar den, reds. anm. igen..).

1 699:-

Popcornmaskin Cinema Style

Tänk att få biokänsla, men utan att trängas med andra och utan att störas av prasslande godispapper. Med den här popcornmaskinen får du just det. Den är snygg, smart och gör oerhört smaskiga smördränkta popcorn. Enda problemet som kvarstår är att välja film på Netflix.

699:-

Central Perk LED-lampa

Dekorera ditt hem med en Central Perk LED-lampa som ger alla Vänner-dyrkare ett stort leende på läpparna! Den här nostalgiska ljuskällan påminner om neonskylten från vännernas älskade café och låter dig förverkliga en plats från din favoritserie!

299:-

Fiskars jakt- och fritidsyxa

En bekväm, lättburen yxa för jakt, snickeri eller att splitta smågrenar vid lägerelden är vad alla som drömmer om ensamma timmar i vildmarken behöver. Den här snygga yxan mäter bara 23 cm och kommer från Fiskars - ett företag som har funnits i nästan 400 år. En perfekt present till både jägaren och preppern.

592:-

Dödskalle Blomkruka

Ta inredningen till en dödscool nivå med en betongkruka formad som en dödskalle! Den här pigga och upplivande skallen i betong finns i flera storlekar och sprider en dödsskön stämning hemma.

149:-

Köksmaskin 4,8L Röd

Med en köksmaskin får man två extra armar i köket, både bokstavligt och bildligt talat. Köksmaskinen kan hjälpa till med mängder av enformiga uppgifter - som att knåda deg, blanda färs eller vispa en redning. Eftersom köksmaskiner ofta är stora och ser otympliga ut kan den som får en köksmaskin i present få något av en chock. Ska den verkligen in i köket? Då är det himla tur att det är en SMEG du köpt, som med sin retrodesign och klara färger både sticker ut och smälter in i ett välordnat kök.

4 995:-

Brewbarrel Brygg Ditt Eget Öl

Vill du vara lika hipster som grannen och brygga ditt eget öl men känner att du inte riktigt vet var du ska börja och hur du ska göra? Med det här ölbryggarkitet från tyska Brewbarrel kan du enkelt och smidigt tillverka din alldeles egna öl på fat utan några som helst förkunskaper. Brewbarrel Brygg Ditt Eget Öl innehåller allt du behöver samt en steg-för-steg beskrivning på svenska, danska, finska, tyska och engelska. Det finns flera olika öltyper att välja på och i ölkitet får du allting du behöver, det enda du behöver tillsätta är vatten. Du behöver inte lägga flera dagar på det här utan det tar bara 10 minuter att ordna med allt och sedan sköter det sig självt!F

399:-

Don't Break The Bottle Miniflaska

Nackdelen med dryck i små flaskor är att den tar slut alldeles för snabbt. Med Don’t Break The Bottle Mini förvandlar du en vodkaflaska i miniformat till en klurig present. För att komma åt det söta innehållet behöver ingenjören gnugga geniknölarna ordentligt.

79:-

Mensa Test Spel

Letar du efter en present till någon som är (eller åtminstone tror sig vara) smartast i kompisgänget? Låt hen bevisa sina kunskaper i detta frågespel med frågor framtagna av Mensa. Spelet är officiellt framtaget av Mensa och innehåller både numeriska och resonemangsfrågor.

129:-

Pizzasten av lava från Etna

Ska pizza göras hemma ska den bakas på en pizzasten. Eftersom stenen värms upp innan man lägger in pizzan efterliknar man hur pizzan gräddas i en stenugn, vilket gör botten extra frasig och tillagningen snabb. Just denna sten är huggen ur lava från vulkanen Etna, vilket gör det till en unik present till pizzaälskaren. Naturligtvis går det lika bra att steka eller använda stenen som baksten.

595:-

Intex Challenger Uppblåsbar Kajak

Frihet är att paddla kajak. Motsatsen är att tvingas hyra båtplats, släpa båten upp och ner ur vattnet och skjutsa runt med kajaken på biltaket. En uppblåsbar kajak ger dig bara fördelarna. Den tar liten plats, väger nästan ingenting och du blåser enkelt upp den precis innan du hoppar ner i vattnet. En perfekt present för naturälskaren som inte nödvändigtvis behöver gå all in.

1 195:-

Sticka ett eget skägg

Skägg är på modet, men långt ifrån alla (mer än hälften av jordens befolkning faktiskt) har möjlighet att spara ut skägg. Till sådana personer är det här en perfekt present, såväl som ett avkopplande tidsfördriv för den som vill lära sig sticka. Förpackningen innehåller nästan allt som behövs: stickor, garn och instruktioner. Det enda som inte följer med är portionen tålamod som kan krävas.

99:-

Coca-Cola Minikyl

Alla småbröder älskar läsk. Det är i deras DNA. Med en välfylld minkyl finns det alltid förfriskningar till hands. Kylen har plats för 12 burkar och är lätt att flytta runt. På så vis kan lillebrorsan ta med sig kylen oavsett i vilket rum han befinner sig.

1 599:-

Odla en fyrklöver - lycka till

Alla kan behöva lite extra tur på vägen, men om turen inte kommer av sig själv kan man alltid försöka odla den själv. Denna lilla box innehåller allt du behöver för att odla en egen liten klöverplätt - och förhoppningsvis dyker det upp en fyrklöver i grönskan.

49:-